Tenen / vijesti  / KANCELARIJSKI AUTOMATI

KANCELARIJSKI AUTOMATI

Italijanska kompanija koja se bavi proizvodnjom aparata za kafu, Saeco, potiče iz malog grada u srcu Apenina zvanog Gaggio Montano.

Saeco automati su jedini potpuno-automatizovani aparati za kafu, koji imaju sertifikat Italijanske Asocijacije za ukus- istraživačkog centra koji se bavi senzornim analizama i istraživanjem ukusa različitih proizvoda. Naime, kafa za Italijane mora da zadovoljava 3P:

– Potente – što znači da mora biti snažna, sa jakom aromom.

– Perfetto – znači da ne sme da ima mana. Kada se ulije u šolju mora biti koncentrovana, a mešavina za espresso mora biti pažljivo odabrana.

– Profondo – duboka. Dobro ekstrahovana kafa može da sadrži i do 800 različitih aromatičnih komponenti. Svaki novi gutljaj nosi različite senzacije.

Cilj je da se na radna mesta ljubitelja kafe, širom sveta, donese autentično iskustvo italijanske kafe.

Italijanska Asocijacija za ukus je takođe ovlašćena za izdavanje sertifikata za određene proizvode, među kojima su i  ”espresso perfetto”, “cappuccino perfetto” i “latte macciato perfetto” od Saeco-a, čime on postaje jedini proizvođač kućnih aparata sa ovim sertifikatom i mašinama koje su dizajnirane da stvaraju samo kafu najvišeg kvaliteta.